friends

Kangen…

Yesterday brought the beginning, tomorrow brings the end, and somewhere in the middle we became the best of friends.– Unknown

Udah sebulan lebih sejak saya ninggalin Jakarta, jauh-jauhan sama maung. Sedih? pasti! Saya ga bisa lagi ketemu tiap waktu lagi kaya’ dulu. Tapi untungnya masi bisa BBMan tiap hari, oh thanks technology! Hari senin kemarin hanichu pm saya…..manis sekali, dan bikin saya makin kangen

Hanichu : Dan aku berpikir,betapa beruntungnya aku bisa kenal maung di PU

Hanichu : Sungguh sesuatu bisa kenal kalian

Hanichu : Aku ngebayangin,klo aku dulu ditempatin di d* d* atau di D yang lainnya bakalan seseru kehidupan aku yg kmaren gak yaa??

Hanichu : Dan pastinya jawabannya NGGAK, karena klo nggak ada maung pasti aku ga bakal kayak sekarang ini :’)

Saya : *touched* Hanichuuuuu :((

terus bumen yang super kreatif nge-share komik bikinannya lagi dan bikin saya jadi ketawa-ketawa sendiri..

dan kalo udah ketawa sendirian itu rasanya saya beneran kesepian banget 😦 duh,kapan ya bisa main ke Jakarta lagi? *daydreaming*

spiritual note

the awakening..

I was very ignorant about religion quite sometimes, I goof off a lot, happily making sins I really shouldn’t do… my iman was weak…. That’s why I never really found the inner peace, because walking away from God only made me suffer even more… I was searching all the time, and have had a very deep talk with my own heart about this…. I also talk to H very often about this, and I realize that I was lacking of my own religion knowledge… I asked my mom about why sometimes I felt like Allah left me behind, then she answered,

“Allah is always by our side,maybe because you didn’t put enough effort to approach him, that’s why you feel so lonely…”

…I’m speechless… Thanks to H for supporting me, I’ll be a better and devoted muslimah.. I’ll put much more effort to get Allah’s love 🙂

credit pic

spiritual note

Things you can do when you’re in period

I post this as a note to my self. I hope I can share it too as reminder to other Muslimah.
Taken from here and here.

1.Dzikr
Dzikr helps women to stabilize their emotion, keeping they calm and balancing their mood.

2.Sadaqah
Give and share to those who less fortunate.

3.Keeping the hygiene
Because hygiene is half of our iman.

4.Reciting Qur’an
listen to murottal and doing tadabur.

5.Learning more about Islam
Knowing more about our religion, our God and the meaning of our life.

There are more on those sites, please read it.Anyway, if you know more about this, please do share with me 🙂

family · personal

weird is weird….

recap kejadian-kejadian aneh di hidup saya,1 minggu belakangan…

1. Weird dreams…
Saya mimpi mau pergi ke Greatful Sound bareng adek saya, Fira. Greatful Sound itu festival musik fictional yang ada di manga/anime.movie BECK. Anehnya lagi,saya bukan excited karena mau nonton, tapi malah dilema mau pake wedges kesana apa enggak, LOL
sampai disana,saya kebangun, trus tidur lagi, mimpi lagi,lebih aneh lagi,karena saya tiba-tiba ada di atas panggung konser,dan saya ternyata adalah anggota band pengiringnya JANET JACKSON…oh my! I don’t play any instrument in real life,(di mimpi itu yg saya mainin adalah triangle -__-)  dan dari semua artis,kenapa harus Janet? suka aja enggak lho,kepikiran pun tidak pernah, ish, wicked!

2. Weird call…

Sejak ibu saya sakit,beliau lebih banyak menghabiskan waktunya di dalam kamar,di tempat tidur, jadi sesekali kalau butuh apa-apa,pasti ibu bakal panggil saya,misal buat ambilin air,piring atau nasi. Nah,belakangan, saya dan adek saya sering sekali denger suara (yang persis dengan suara ibu) memanggil nama saya, tapi ketika saya nyamperin ibu, ibu malah lagi tidur atau lagi shalat…aneh ya?
tambah lagi,karena selama ini adek saya dan saya dengernya gantian, waktu ada yg manggil itu TV lagi ga nyala,dan cuma kita bertiga di rumah.
Paling aneh, tadi malam saya dan adek saya nonton TV,letaknya di depan kamar ibu,karena lagi iklan,suaranya TV kita kecilin, and there we go, ada yg manggil lagi, keras,ber-ulang2,jelas,bahkan adek saya pun denger, dan ternyata pas disamperin, ibu saya lagi shalat isya raka’at ke2 dong……..doeng! horror bener, saya jadi parno lho, knapa nama saya doang yang dipanggil ya? duh a’udzubillahhiminasyaitonirrajim….

3. Weird Woman

There are a man (my acquaintance) and a woman, they tied the knot, they have a daughter, the man think he had a happy marriage life, before the woman left her husband and their 2 years old daughter to have a relationship with younger man (a sopir angkot), she asked for divorce, they divorced…the man was sad so bad, the woman was really happy stated that her previous lil family made her disgusted, and now she’s free…

two years later,the man decided to move on, he met a kind woman who love himself and  his daughter sincerely. They plan a marriage,they register,apply for NA (what’s NA anyway?) and everything seems perfectly done before the woman (ex-wife) called him. YES SHE CALLED AND CRIED AND SAID THAT SHE REGRET EVERYTHING AND ASKED FOR REUNITING……eh dudul! how can you be that stupid huh?! *emosi*

The man being galau, he asked everyone’s opinion, and everyone answered ” No more place for that stutch in your life,man..forget her!”

So, that’s it, you’ll be forgotten weird woman, enjoy your life from now on 🙂

personal · thoughts

Rasismuuu…

Oknum H dan Oknum R sedang chatting ngebahas serial TV animasi tentang kuda poni warna-warni (asik, agak rhyme! xD),yang judulnya dirahasiakan, sampai tiba-tiba pembicaraan mengarah pada rasisme..

H : ” ..But on anti-racism communities I see a lot of fanart of the ponies as POC…”
R : “Hmm..ya”
H : ” So now, whenever I see fanart of them as white, I think WHITEWASHING!! 
H : “Even though they’re originally just animated rainbow colored Ponies”
R : “Yeah…hmm,that’s pretty deep”
R : “Anyway, I gotta go to bed now, see you” *alibi*

ga jelas apakah oknum H yang terlalu terobsesi pada racism, atau oknum R yang pengetahuannya cetek sekali….

 we need to match each other,anyway (=3=;;

music

This week’s random playlist..

I abuse my media player to replay these songs 😀

1. Al i’tiroof – Haddad Alwi


way more calming than any meditation songs I’ve ever heard..

2. Don’t look back in anger – Oasis


3. Payphone – Maroon 5


everyone sings it, on facebook,on twitter ,their bbm’s pm…and I replay it too 😀

4. Just So – Agnes Obel


Her voice is so lovely! ❤

5. Kiri – Monoral

6. Halo Papa – Bebe Lilly


My guilty pleasure song, hahaha….Bebe Lilly sure made me laugh a lot xD

…so yeah, I got very random taste (*w*)